Πέμπτη 6 Αυγούστου 2009

Σώζοντα μιάν Φιλίαν

Ναι είμαι κόμα εργένης. Η κολλητή εν τα εκατάφερεν να με πείσει. Ούτις αλλιώς όπως το έθεεν τζιαι ο ανηψιός μου, που έν καυκωμένος, να μεν μπορείς να πκιάεις τους φίλους σου να πάεις Αγιά-Ναπαν η ώρα 3 το πρωίν επειδή πρέπει να δώκεις αναφοράν τις γιενέκας. Τζιαι αν μεν βρεθείς μιτά της μιάν ημέραν εν ιμπορείς επειδή εννά σου αρκέψει την Καταιγίδαν της Ερήμου: ''γιατί εν χιέλεις να βρεθόμεν; ήβρες καμιάν άλλην; πκοιά έναι;! εν με ααπάς πκιόν; πούμπου πάει η σχέση μας; έντα σκοπόν έσιεις για λόου μας;!'' κτλ. Είπαμεν η γιενέκα γενιέται με τον θκιακόφτην γάμου τζιαι αναπαραγωγής αννοιμένον.

Το χιέμαν του ιστολογίου όμως ενναιν η ανάλυση των σχέσεων καυκώματος. Επιτζιεντώννεται ειστό ένταλως αντιμετωπίζεις μιάν φιλίαν που ξιφτίννει. Οι αθθρώποι αλλάσσουσιν. Γιά πολλά απότομα για πολλά αρκά. Εν γιαυτόν που οι φιλίες ξιλώννουνται τζιαι γινίσκουνται. Η αλλαγή ειστόν χαρακτήραν για κάθε μέρλος (μέρος + μέλος) μιάς φιλίας συνήθως πκιάννει αντίθετες πορείες τζιαι η αλλαγή που μεγαλώννει συνήθως κουντά τα μέρλη σε αντίθετες κατεθθύνσεις. Εν τέλη το ρούχον σιίζεται, μερικές βολές άσιημα τζια άλλες μαλαχτά.

Ούτε εγιώ ούτη η κολλητή μου είμαστιν τα ίθκια άτομα που είμαστιν τωρά όταν αρκέψαμεν να κάμνομεν παρέαν. Εγιώ είμουν αρκετά ανασφαλής, συκκιρτισμένος, οκνυρός τζιαι βαρετός. Όι ότι εν είμαι τωρά αμμά εν είμαι όσον ήμουν πρωτύττερα. Η κολλητή επίσης είσιεν μιάν εμμονήν με τον έρωταν της, να τον βουρήσει ποδά ποτζί, ήτουν τζια ανήσυχον πλάσμαν, άρεσκεν της να φκαίννει, να φορεί σκούρες γροιές τζιαι ήτουν πολλά οκνηρή. Τωρά διαπιστώννω ότι μετά που έναν γρόνον σχέσης με τον άντραν της άλλαξεν. Ηρέμησεν. Εν φκαίννει όπως παλιά τζιαι εν δουλευταρού. Έσιει έναν γρόνον που σταθερά δκιά μου περίτου ευκάριστες εππλήξεις παρά αρνητιτζιές.

Παρούλλα τούτα ο πασιαμάς που εκάμναμεν παλιά ενναιν καχόλου ο ίθκιος με τούτον τωρά. Το έξω εις δισκοθήκας μιτά της εν αθθυμούμαι πότε εγίνειν την τελευταίαν βολάν. Συνήθως ειστές καφετερίες γιά ειστά μπάρ που πάμεν καταλήουμεν να μεν συντυχάννομεν για τίποτες για ώρες τζιαι απλώς χάσκομεν τζιαι θωρόμεν κόσμον. Εν έχομεν τίποτες για να συζητήσομεν. Τζιείνη εν βαστά το τζινητόν ειστό σιέριν 24/7 όπως παλιά, ένναιν αχχωμενη, εν κάμνει μιάν ζωντανήν ζωήν. Εγιώ που την άλλην ανέκαθεν βαρετός χαρακτήρας με θκιαφέροντα θκιαφορετικά που την κολλητήν εν έχω προσωπικήν ζωήν για να κουτσομπολεύκω μιτά της. Επειδή η κατάσταση ειστήν Τζιύπρον έν απελπιστιτζιή τζιαι τζυρίως επειδή εν ιξέρει για λόου μου. Αν ιμπόρω να της πω επειδή ο κόσμος που ξέρει εν πολλύς τζιαι εν ιξέρω ένταλως εννά το πάρει. Το σίουρον έναι ότι εν πρόκειται να το κραήει μυστικόν τζιαι εγιώ εν ιμπόρω να το θκιατζιντυνέψω.

Έκατσα να συλλοϊστώ ένταμπου εννά κάμω. Ένταλως μπορώ να κάμω μιάν φιλίαν που εβαρέθηκα εις μιάν φιλίαν που εννά χιέλω να κραήω. Το απότελεσμαν έν η απόσταση. Το κενόν μεταξύ μας. Ένναιν ανάγκη να φκαίννω μιτά της κάθαν ημέραν έτσι ώστε που εννά βρεθούμαστιν να έχομεν κάτι να συζητόμεν, για το ένταμπου εκάμαμεν ο καθένας έσιει θκυό μέρες. Τελικά η φιλία έν σγιάν το γιοφύριν πανωθκιόν νιού αρκατζιού. Η κάθα πλευρά έν έναν μέρλον. Αν κουντήσεις τες πλευρές για να τες ενώσεις το γιοφύριν εννά σπάσει τζιαι του αρκατζιού το νερόν εννά πάρει τα κομμάθκια τζιαι εννά ξαναέβρει τρόπον να περάσει. Οι καλές οι φιλίες χιέλουσιν έναν κενόν κάθε τόσον. Το ρούχον χιέλει τράβημαν τζιαι ποτίνιασμαν για να μεν το φάσιν τα χώματα.

Μέτατρον

2 σχόλια:

  1. ενδιαφέρουσες οι σκέψεις σου

    ενδιαφέρουσα τζιαι οι γλώσσα σου. δυσκολεύκει με ώρες ώρες. εγώ προσπαθώ να γράφω όπως μιλώ. εσύ μάλλον θέλεις να διατηρήσεις μιαν παλαιότερη μορφή της διαλέχτου;

    όσον αφορά το θέμαν σου, απασχολεί με τζιαι μένα. τα πράματα αλλάσσουν. άμαν τζιαι οι θκυο πλευρές έχουν λόγο να κρατήσουν τη σχέση θα έβρουν τρόπο να την προσαρμόσουν. άμαν εν θέλου ή ο ένας εν θέλει, καμιά προσαρμογή εν πετυχχαίννει...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Η γλώσσα μου είναι τα Κυπριακά όπως ομιλούνταν πριν το 1950. Δηλαδή πριν την μαζική εισβολή λέξεων από την αγγλική και Δημοτική που δημιούργησε το γλωσσικό έκτρωμα που μιλάνε οι πλείστοι Κύπριοι όλων των ηλικιών.

    Όπου υπάρχει θέληση...! Αν δεν υπάρχει γιατί να το πιέσεις. Εγώ έχω θέληση στην προκειμένη περίπτωση.

    Μέτατρον.

    ΑπάντησηΔιαγραφή